Insektet jashtëtokësore janë transportuar në Tokë, thonë shkencëtarët

Periskopi.com SOK

Jashtëtokësorët mund të jenë transportuar në Tokë në pluhurin e hapësirës, ​​sipas hulumtimeve të reja.

Insektet jashtëtokësore mund të kenë fluturuar në të gjithë universin dhe mbi planetin tonë, thonë shkencëtarët. Këto insekte nga planeti ynë mund të kenë bërë të njëjtën udhëtim, duke fluturuar jashtë Tokës dhe mbi planete të tjera diku tjetër në galaktikë.

Teoria madje mund të ndihmojë të shpjegojë se si filloi jeta këtu, duke sygjeruar që ajo të bartet nga gjetiu në hapësirë, pastaj lulëzoi në Tokë.

Kjo është sipas shkencëtarëve britanikë që kanë studiuar rrjedha të fuqishme të pluhurit ndërplanetar që mund të udhëtojnë nëpër hapësirë ​​deri në 70 km në sekondë, raporton “The Independent”, transmeton Periskopi.

Ata llogarisnin se grimcat bio të vogla që fluturojnë lart në atmosferë në një lartësi prej 150 miljesh ose më shumë mund të eliminohen nga graviteti i Tokës me anë të pluhurit hapësinor.

Përfundimisht, organizmat e vegjël mund të arrijnë planetë të tjerë në sistemin diellor.

Disa baktere, bimë dhe madje edhe mikro-kafshë të fortë, të quajtura tardigradë, njihen si të aftë që mbijetojnë në hapësirë.

I njëjti proces mund të ndodhë në të kundërt, duke sjellë insekte jashtëtokësore në Tokë dhe ndoshta duke ndihmuar në mbjelljen e farës në planet, besojnë shkencëtarët.

Udhëheqësi i studimit, profesor Arjun Berera, nga Universiteti i Edinburgut, Shkollën e Fizikës dhe Astronomisë, tha: “Propozimi që goditjet e pluhurit hapësinor mund të nxisin organizmat në distanca të mëdha midis planeteve ngre disa perspektiva emocionuese se si jeta dhe atmosferat e planetit për origjinën e tyre”.

“Rrjedhja e pluhurit të hapësirës së shpejtë gjendet në të gjithë sistemet planetare dhe mund të jetë një faktor i përbashkët në përhapjen e jetës”, shtoi ai./Periskopi/