Këto faktorë përcaktojnë nëse keni ose jo një jetë seksuale të kënaqshme

Këto faktorë përcaktojnë nëse keni ose jo një jetë seksuale të kënaqshme

Të gjithë duan një jetë të mirë seksuale. Por çfarë çon në kënaqësi më të madhe seksuale?

Shumë studime kërkimore e kanë eksploruar këtë pyetje dhe më poshtë do të gjeni disa nga rezultatet e këtyre studimeve. (Shumica e të dhënave janë nga çifte heteroseksuale.)

Marrëdhënie më e lumtur: Seksi është më i mirë kur ju dhe partneri juaj në përgjithësi shkoni mirë dhe jeni të kënaqur me marrëdhënien tuaj.

Komunikimi më i mirë seksual: Ju dhe partneri flisni hapur për dëshirat dhe nevojat tuaja seksuale. Cilësia e komunikimit seksual duket të jetë më e rëndësishme se shpeshtia e këtyre bisedave. Komunikimi duket se ndihmon si duke krijuar intimitet, ashtu edhe duke ndihmuar partnerët të plotësojnë nevojat seksuale të njëri-tjetrit.

Më pak pornografi: Hulumtimet tregojnë se pornografia e vazhdueshme çon në kënaqësi më të ulët seksuale, si për personin që shikon pornografi ashtu edhe për partnerin e tyre.

Përqafimet dhe puthjet e shpeshta: Intimiteti fizik lidhet me seksin më të kënaqshëm. Puthjet dhe përqafimet pas seksit gjithashtu çojnë në një jetë seksuale më të lumtur.

Seksi më i shpeshtë: Frekuenca e seksit është një nga parashikuesit më të fortë të kënaqësisë seksuale; çiftet që ndalojnë së bëri seks shpesh priren të jenë më pak të kënaqur me jetën e tyre seksuale.

Shumëllojshmëria: Nuk është vetëm frekuenca e seksit ajo që ka rëndësi; shumëllojshmëria është gjithashtu e rëndësishme. Çiftet që eksperimentojnë me seksin, raportojnë mesatarisht një kënaqësi më të lartë seksuale.

Barazia në fillimin e seksit: Kënaqësia seksuale ulet kur një partner është gjithmonë ai që fillon seksin.

Funksionimi seksual: Problemet me mosfunksionimin seksual, si dhimbja gjatë seksit ose vështirësia në mbajtjen e ereksionit, çojnë në kënaqësi më të ulët seksuale. Fatkeqësisht, mosfunksionimi seksual në një partner tenton të ketë efekte të forta në kënaqësinë seksuale tek të dy partnerët.

Orgazma e vazhdueshme: Sigurisht, arritja e orgazmës është një element i rëndësishëm i një jete seksuale të kënaqshme.

Kënaqësia nga jeta: Së fundi, një jetë e lumtur dhe një jetë e lumtur seksuale priren të shkojnë krah për krah me njëra-tjetrën.

Nëse nuk jeni të kënaqur me jetën tuaj seksuale, të dhënat e mësipërme sugjerojnë disa mënyra të mundshme për ta përmirësuar atë. Për shembull, komunikoni më hapur me partnerin tuaj për seksin, zvogëloni ose eliminoni pornografinë nga jeta juaj dhe shtoni ca risi në dhomën e gjumit.

Shpërndaje në: