Këto janë vendet më të nxehta dhe më të ftohta në botë

Këto janë vendet më të nxehta dhe më të ftohta në botë

Rekordi për temperatura të larta sigurisht se mbahet në Dasht-e Lut të Iranit me 70.7 gradë Celsius

Nëse mendoni se keni probleme me temperaturat, atëherë nuk jeni të vetmit, por sigurisht se e keni më mirë se shumë vende në botë.

“Telegraph.co.uk” ka bërë një renditje me pesë vendet më të nxehta në bota, dhe pesë vendet më të ftohta, përcjell albinfo.ch.

Kjo renditje është bërë përfshin Luginën e Vdekjes në SHBA, ku temperatura më e lartë ishte regjistruar 57.6 gradë Celsius apo Al-Aziziyah në Libi me 58 gradë Celsius, por rekordi sigurisht se mbahet në Dasht-e Lut të Iranit me 70.7 gradë Celsius.

Por në listë, janë përfshirë edhe vendet e ftohta, si Antartika me rekordin e regjistruar -93.2 gradë Celsius apo edhe Oymyakon në Rusi me -67.8 gradë Celsius, por edhe Denali në SHBA me minus 73.

Vendet më të nxehta

Lugina e Vdekjes, SHBA 56.7 gradë Celsius
Al-Aziziyah, Libia 58 gradë Celsius
Dallol, Etiopi 34.6 gradë Celsius
Dasht-e Lut, Iran 70.7 gradë Celsius
Bangkok, Tailandë 35 gradë Celsius

Vendet më të ftohta

Stacioni Vostok, Antartika -93.2 gradë Celsius
Eureka, Kanada -40 gradë Celsius
Oymyakon-Rusia -67.8 gradë Celsius
Denali, SHBA -73 gradë Celsius
Ulaanbaatar, Mongolia -26.5 gradë Celsius

Shpërndaje në: