Kina përfundon ndërtimin e 8 rrokaqiejëve përrallor e 250 metra të lartë

Periskopi.com Tech & Auto

Kina ka arritur të përfundojë ndërtimin e një mrekullie arkitektonike në qytetin Chongqing.

Bëhet fjalë për rrokaqiellin e ashtuquajtur horizontal që njihet si ndërtesa më e lartë, më e rëndë dhe i mbuluar me më së shumti dritare, transmeton Telegrafi.

E punuar sipas projektit të arkitektit izraelit Moshe Safdi, kjo ndërtesë është 250 metra e lartë dhe ka një urë horizontale që lidh gjashtë kullat në një gjatësi prej 300 metra.

I gjithë kompleksi i ka hiq më pak se 1.2 milionë metra katrorë, kurse përbëhet nga 8 rrokaqiej, qendra tregtare, hapësira afariste, 1,400 apartamente dhe hoteli luksoz.

Fasada e mureve është e ndërtuar në atë mënyrë që të mund t’i bëjë ballë çfarëdo lloji të erërave si dhe lëkundjeve eventuale. Struktura e çeliktë peshon hiq më pak se 12 mijë tonë, kurse është e mbuluar me xham dhe panele të aluminit.

Shpërndaje në: