Kjo është një hartë e markave më të shitura të veturave sipas vendeve në botë

Periskopi.com Tech & Auto

Nëse shohim kontinentin evropian, Renault Clio më i shitur, i ndjekur nga VW Golf.

Titulli i modelit më të shitur në botë shkon në drejtim të Toyota dhe Corolla legjendare e saj.

Modeli më i shitur në histori arriti 1,483,120 njësi të shitura vitin e kaluar, që është më mirë se modeli kombëtar amerikan, Ford-i F-Series.

Toyota është përsëri në vendin e tretë, modeli RAV4 SUV, transmeton Telegrafi.

Të dhënat u botuan në Carinsurance.ae, e cila vendosi të ofrojë një përgjigje në lidhje me modelin më të shitur në secilin prej tregjeve botërore. Ata kanë krijuar një hartë të përshtatshme dhe shoqërohet me të dhëna përmbledhëse për më shumë se 100 vende të botës.

5 modelet më të shitura në botë në vitin 2020
Toyota Corolla 1,483,120
Ford F seri 1,070,406
Toyota RAV4 966,971
Honda CR-V 824,897
Honda Civic 817,902

Toyota është gjithashtu më e suksesshmja nëse shikohet numri i vendeve ku modeli i saj është më i popullarizuari. Sigurisht, ky është Hilux, dhe ai është sundimtari i padiskutueshëm në 17 vende të botës, veçanërisht në vendet e hemisferës jugore. Pranë saj është një tjetër Toyota. Ajo është Land Cruiser i cili është numri 1 në dhjetë vende të botës dhe është veçanërisht popullor në Lindjen e Mesme.

Dhe tani më në fund kemi ardhur në Skoda. Octavia është emri më i shitur në shtatë vende të botës, dhe përveç të lartpërmendurve, ato janë Austria, Republika Çeke dhe Zvicra.

Kur gjithçka shtohet, Toyota mbetet modeli më i popullarizuar.

Fakti që është më i shitur në gjithsej 48 vende në botë flet shumë për këtë.

Skoda është e dyta me 10 vendet e para, dhe vendi i tretë ndahet nga anëtarët e të njëjtit grup, Renault dhe Dacia me 7 vende të para secili.

Toyota mburret me rekordet më të larta të shitjeve pasi në përgjithësi është e para në rreth 48 vende, përpara Skodas me 10 vende dhe, me të njëjtën meritë në vendin e tretë, Dacia dhe Renault, të cilat janë markat më të shitura në 7 vende.

Shpërndaje në: