Kodra e kryqave

Kodra e kryqave

Në Lituani veriore është një kodër e mbuluar me mijëra kryqe

Kodra e kryqave është përdorur si një vend për lituanezët për t’u lutur për paqe, për vendin e tyre, dhe për të dashurit që kanë humbur gjatë luftërave

U mendua si vend për të përkujtuar të rënët pas një rebelimi

Kodra tani është një vend i paqes dhe fuqisë

Madhësia dhe shumëllojshmëria e kryqeve është aq e mahnitshme sa numrin e tyre

Një orë shpenzuar mbi kodrën e shenjtë do të zbulojë kryqe të sjella nga pelegrinë të krishterë nga e gjithë bota.

Shpërndaje në: