Kur gjithçka shkon keq, kujtoni 6 gjëra

Periskopi.com Shëndeti

Ndonjëherë ndodhë diçka e papritur që e kthen botën tonë me kokë poshtë, megjithatë, pa marrë parasysh se çfarë ndodhë dhe për çfarë arsye ndodhë, kuptojeni që janë vetëm disa ditë të këqija.
Mos harro, ka një dritë në anën tjetër … dhe ti je më afër asaj se sa mendon.

Kur kemi një ditë të keqe – pavarësisht nga arsyeja – zakonisht nuk kemi qartësi. Dhe qartësia, zakonisht në rrugën e një perspektive të re, është shpesh gjithçka që duhet të shkundim gjërat.

Gjeni më poshtë 6 gjëra që duhet të mbani mend nëse jeni duke pasur një ditë të keqe.

E gjitha që mund të bëni është ta merrni atë qetësisht

Shpesh, kur kemi një ditë të keqe, ndihemi të tronditur. Një gjë, apo mendim, çon në një tjetër dhe para se ta dini se ndihemi sikur bota po shkatërrohet rreth nesh. Kjo ndjenjë e mposhtjes jo vetëm që na i bën gjërat e vështira, por e bën të vështirë edhe të dalim nga kjo gjendje, duke na bërë të ndihemi si të bllokuar. Kur kjo ndodhë, mos harroni se ka gjithmonë një rrugë dhe të gjitha që duhet është që ju të merrni një hap të vogël në të njëjtën kohë. Çdo hap i vogël do të bëjë një ndryshim të vërtetë, deri në pikën ku ju ktheheni dhe shihni se këto hapa të vegjël janë rritur, së bashku, për t’u bërë diçka shumë më tepër se shuma e pjesëve të tyre.

Nuk është aq keq sa mendoni se është

Ne interpretojmë përvojat tona në të njëjtën mënyrë që një palë syze dielli kap rrezet e diellit. Çdo gjë që na ndodhë duhet të godasë së pari këtë filtër – mentaliteti apo perspektiva e brendshme – para se të reagojmë ndaj tij. Nëse perspektiva juaj është se bota po zbret rreth jush dhe se jeni të pashpresë për të bërë ndonjë lloj ndryshimi produktiv atëherë ju do ta bëni atë realitet tuaj. Megjithatë, kjo gjithashtu shkon në anën tjetër. Nëse vendosni të merrni një perspektivë të re dhe të shihni se keni aftësinë për të ndryshuar ose që gjërat nuk janë aq të këqija sa keni menduar dikur, kjo perspektivë do të ndikojë në çdo gjë tjetër që ju ndodh, duke ju dhënë një ndjesi lehtësimi nëpërmjet zotërimit të mendjes.

E keqja vjen me të mirën

Pa sfidat dhe përpjekjet tona, nuk do të ishim në gjendje të dimë as të njohim lumturinë, kështu që duhet të kalojmë nëpër këto kohë të vështira për të vlerësuar jetën tonë kur gjërat ndryshojnë për mirë.

Është e rëndësishme që të kultivoni një vlerësim të thellë për sfidat tuaja dhe të dini se kjo është thjeshtë rrjedha e jetës. Kur gjërat janë të mira, t’i vlerësoni ato plotësisht; kur ata janë të këqija, lejoni vetes të përjetoni plotësisht ndjenjat që kalojnë nëpër ju dhe të dini se gjërat do të përmirësohen.

Bekimet janë me ju, madje edhe në kohën më të keqe

Kjo ndjenjë e tronditjes që ju përfshinë kur keni një ditë të keqe shpesh na jep një lloj vizioni të tunelit. Për shkak të kësaj, ne përqendrohemi ekskluzivisht në atë që është e gabuar dhe nuk ndjehemi se çfarë është rreth nesh. Por nëse do të ndaleshim për të menduar do të shohim se ka shumë gjëra të mira në jetën tonë dhe mund të balancohen me të këqijat. Kur ke një ditë të keqe, ndalu një çast për të parë gjërat e mira përreth si : ushqimin, ujin e pijshëm të pastër, një çati mbi kokën tënde, qasje në mjekësi, miq, familje, mundësi për të ndjekur pasionet tuaja dhe çdo gjë tjetër që vjen në mendje. Shihni se, ndërsa mund të keni një ditë të keqe në lidhje me disa gjëra specifike, në realitet, ju jeni të rrethuar nga bekime të panumërta.

Ka urtësi në çdo përvojë

Ju ndoshta keni dëgjuar më parë, por kjo është për një arsye shume e vërtetë. Në çdo përvojë, ju keni mundësinë të mësoni diçka të re ose të keni një besim të mëparshëm të konfirmuar dhe mbështetur. Edhe dita juaj e keqe mund t’ju mësojë diçka.

Do të kalojë

Nëse ka një gjë që mund të thuhet për disa, është se gjithçka në jetë është e pandërprerë. Pa marrë parasysh se çfarë po kalon tani, e dini këtë: do të kalojë. Do të ketë gjithmonë një ditë të re me mundësi të reja dhe të reja përpara jush, pavarësisht se çfarë ka ndodhur sot ose në të kaluarën tuaj. Pra, shikoni për të ardhmen dhe dini se ka një gjë që askush nuk mund të marrë prej jush: shpresë.

Në fund të fundit, mos harroni se asgjë nuk zgjat përgjithmonë. Nëse jeni duke pasur një ditë të keqe ose jeni në një pikë të përafërt, shpejtë do të arrini në një moment kur më në fund mund t’i kaloni këto sfida dhe të vazhdoni tutje pa to.

Shpërndaje në: