Me këtë ilaç mund të zvogëloni lythat

Me këtë ilaç mund të zvogëloni lythat

Pothuajse të gjithë kanë pasur një lyth të paktën një herë, dhe disa janë më të shqetësuar se të tjerët për ta. Lythat shfaqen shpesh nëse keni një sistem imunitar të dobësuar, në këtë rast do të jeni të ndjeshëm ndaj papillomavirusit njerëzor. Ky virus shkakton rritjen e qelizave të lëkurës dhe zhvillimin e lythave.

Ka shumë mjete ilaçe për lythat, por ato shpesh janë të shtrenjta dhe mjaft të panevojshme. Për të parandaluar rritjen dhe përhapjen e lythave, mund të përdorni dy përbërës që janë përbërës të zakonshëm të kuzhinës, të cilat funksionojnë në mënyrë të përsosur si një ilaç kundër lythave.

Gjithçka që ju nevojitet është një limon dhe hudhër e freskët. Të dy këta janë antibiotikë natyralë që janë përdorur për shumë vite për infeksionet e lëkurës.

Hudhra dhe limoni

Hudhra konsiderohet si një nga antibiotikët më të fuqishëm natyrorë. Hudhra ka veti antibakteriale dhe anti-inflamatore për shkak të substancës, alicinës. Për këtë arsye, ngrënia dhe aplikimi i hudhrës do të ndihmojë në pengimin e rritjes së lythave.

Acidi në limon ndihmon në rregullimin e nivelit të pH të lëkurës. Ashtu si hudhra, limoni gjithashtu ka veti anti-mykotike, antibakteriale dhe antivirale. Përveç kësaj, limoni ka një efekt pozitiv edhe në plagët. Plagët do të jenë më pak të dukshme dhe do të shërohen më shpejt. /Klankosova.tv

Shpërndaje në: