Mënyrat më të shpejta dhe më efektive për ta hequr lodhjen

Mënyrat më të shpejta dhe më efektive për ta hequr lodhjen

Lodhja vazhdimisht kaplon shumë prej nesh në mes të rutinave tona të përditshme, megjithatë pak prej nesh ndonjëherë kuptojnë se si ta shmangin këtë rënie zhgënjyese të energjisë.

Këto këshilla do t’ju mundësojnë që ju të keni energjinë e duhur gjatë tërë ditës, edhe në kohën që ju jeni në punë apo kudo tjetër.

Pini ujë-Dehidratimi është shpesh qendra e një lodhjeje të papritur dhe të pashpjegueshme që ju godet. Trupi juaj ka nevojë për hidratim për funksionimin efektiv të nervave dhe qelizave.Pa pirë vazhdimisht ujë gjatë gjithë ditës, nivelet e energjisë tuaj do të bien në mënyrë të pashmangshme. Kur trupi juaj është i dehidratuar gjaku juaj trashet gjë që e bën zemrën tuaj të funksionojë më shumë.Aftësia e trupit tuaj për të përmbushur funksionet e tij themelore përfshihet nga lodhja dhe ju do të gjeni veten me një energji të ulët shumë më shpejt sesa e parashikonit.

Mëngjesi është vakti më i rëndësishëm i ditës-Mëngjesi është thelbësor për të ruajtur një shkallë të fortë të tretjes dhe furnizimin e vazhdueshëm të energjisë gjatë gjithë ditës. Nëse e kaloni ose vononi mëngjesin tuaj për një kohë të gjatë, energjia juaj do të bjerë herët a vonë gjatë ditës.Mëngjesi nuk ka pse të jetë shumë i madh apo i shtrenjtë, thjesht ushqyes. Shumë nga mëngjeset më të dobishme kërkojnë pak minuta për t’u përgatitur dhe ngrënë.

Ushtroni- Filloni mëngjesin tuaj me vrap, disa yoga ose një cikël të shpejtë në palestër dhe energjia dhe gjallëria juaj do të rritet çdo ditë.Nuk ka mënyrë më të mirë për të nisur ditën tuaj dhe për ndjerë lodhjen për mirë. Ushtrimi gjithashtu shkakton avantazhe të shumta fizike, shëndetësore dhe të humorit për ata që angazhohen rregullisht.

Bëj pushimin e duhur-Secili nga ne mund të dalë me një milion arsye për të qëndruar zgjuar pak më shumë sesa të shkojë në shtrat herët. Sidoqoftë, cilësia dhe gjatësia e pushimit tuaj ka një rëndësi kryesore për nivelet tuaja të energjisë dhe aftësitë njohëse.Ne kemi nevojë për shtatë deri në tetë orë pushim çdo natë. Për të pasur një pushim të natës së mirë, dhoma e gjumit duhet të jetë e për të mbështetur gjumin më të mirë të mundshëm që mund të merrni.

Shfrytëzoni efektin e muzikës-Nuk ka qasje më të mirë për të zgjuar veten nga mëngjesi i vonë ose rënia e energjisë së pasdites së hershme sesa muzika.Tingulli ndikon thellësisht në vetëdijen tonë, një ndikim që nuk duhet të anashkalohet. Gjithmonë mbani mend që ju keni mundësinë për të vendosur  muzikë për të mbështetur energjinë dhe mendjen tuaj.

Shpërndaje në: