Musk: Twitter është si një aeroplan që po rrëzohet, me motorët të përfshirë nga zjarri

Musk: Twitter është si një aeroplan që po rrëzohet, me motorët të përfshirë nga zjarri

Elon Musk e krahasoi Twitter-in me një aksident aeroplani, pasi ai shpjegoi arsyetimin e tij për uljen e kostove në kompani duke miratuar pushime masive nga puna në javët pasi e bleu atë.

“Kjo kompani është sikur të jeni në një aeroplan që është nisur drejt tokës me shpejtësi të madhe, me motorët në zjarr dhe kontrollorët që nuk funksionojnë”, ka thënë Musk në një Twitter Space të martën vonë në mbrëmje, shkruan Business Insider, përcjell Telegrafi.

Gjatë bisedës, Musk pranoi se veprimet e tij “mund të duken ndonjëherë false ose të çuditshme, ose çfarëdo tjetër”.

“Kjo është për shkak se ne kemi një stërvitje zjarri emergjence në duart tona”, shtoi ai. “Jo sepse jam një kapriçioz natyrshëm”.

CEO i Twitter – i cili aktualisht është në kërkim të zëvendësuesit të tij – tha se përpara masave të tij për uljen e kostove, kompania ishte në rrugën e duhur për një fluks negativ parash prej rreth 3 miliardë dollarë vitin e ardhshëm.

Situata financiare e Twitter-it ndikohet gjithashtu, tha Musk, nga borxhi prej 12.5 miliardë dollarësh që kompania mori si pjesë e blerjes nga Musk.

Ky borxh ka kosto vjetore të shërbimit prej rreth 1.5 miliard dollarë, ka thënë më tej Musk.

Këto kosto janë rritur sepse normat e interesit po “çmenden”, shtoi ai.

Falë pushimeve nga puna dhe rritjes së të ardhurave të abonentëve përmes Twitter Blue, Musk tani beson se kompania do të ndalojë “rrjedhjen e parave” vitin e ardhshëm.

Ai shtoi se kompania do të ishte “e vdekur” nëse ai nuk do të kishte bërë ndryshime.

Numri i stafit ka rënë nga 7,000 në afërsisht 2,300 që kur Musk mori detyrën si shef i kompanisë, sipas Kali Hays të BI.

New York Times raportoi gjithashtu se Twitter ka ndaluar të paguajë qiranë në zyrat e tij dhe ka refuzuar të paguajë 200,000 dollarë kosto për fluturimet me aeroplan privat.

Ndryshe, përdoruesit e Twitter votuan që Musk të largohej nga posti i CEO, në një sondazh të vënë në dispozicion pikërisht nga Musk.

Shpërndaje në: