Në veri nis fushata për zgjedhjet serbe, Qeveria s’ka ide për këtë

Në veri nis fushata për zgjedhjet serbe, Qeveria s’ka ide për këtë

Derisa në veri të vendit, ka filluar fushata për zgjedhjet e parakohshme parlamentare të Serbisë dhe janë vendosur pllakata elektorale të partisë së kryeministrit serb, Aleksandar Vuçiq, Qeveria e Kosovës ende nuk ka diskutuar për këtë çështje. Zyrtarë qeveritarë pohojnë se tek gjatë javës së ardhshme pritet që ata të mblidhen, të diskutojnë dhe të marrin vendim se si duhet vepruar më tej.

Zëdhënësi i Qeverisë së Kosovës, Arban Abrashi tha për KosovaPress se Qeveria do t’i ndjekë praktikat më të mira ndërkombëtare rreth kësaj çështje. Ai pranon se ende s’kanë biseduar asgjë për fushatën e filluar dhe as për zgjedhjet serbe, se do të lejohen të mbahen apo jo në veri të vendit.

“Për fushatë, ne ende nuk e kemi diskutuar. Besoj që gjatë javës apo javës së ardhshme do të marrim qëndrim dhe do të diskutojmë procesin zgjedhor në përgjithësi, sepse ka pyetje nga mediat dhe nga publiku se si do të veprohet. Nëse do të lejohen të votojnë apo mos të votojnë, mirëpo ne do t’i ndjekim praktikat më të mira ndërkombëtare rreth kësaj çështje, por për momentin nuk është diskutuar dhe nuk është marrë asnjë vendim”, tha Abrashi.

 

Shpërndaje në: