Ngjiti Leeds në Premierligë pas 16 vitesh, trajneri heroik nis bisedimet për të blerë ekipin e njohur italian

Periskopi.com Sporti

Jo vetëm Roma, jo vetëm Fondet Amerikane. Një ofertë për të blerë Genoa Calcio vjen nga një konsorcium italian, i udhëhequr nga Andrea Radrizzani dhe Matteo Manfredi.

Genoa, i tifosi contro Preziosi: "Sempre col Genoa mai con ...

Në fakt, në këto orë – mëson ANSA nga burimet e negociatave – një propozim blerjeje për klubin e Enrico Preziosi u zyrtarizua nga një konsorcium udhëheqësi i të cilit është Gestio Capital, një zyrë familjare me qendër në Londër e themeluar nga Matteo Manfredi, dhe i cili gjithashtu përfshin Aser Ventures, shoqërinë e mbajtjes sportive të Radrizzani, pronar i Leeds i cili solli klubin anglez të stërvitur nga Marcelo Bielsa përsëri në Premier League pas 16 vjetësh.

Cellino cede il 50% del Leeds United ad Andrea Radrizzani ...

Në mesin e përkrahësve, me një pjesë të pakicave, gjithashtu një fond privat i SHBA. Kontaktet joformale kishin nisur tashmë javët e fundit, me një kontroll të parë të situatës së klubit. Zyrtarizimi i qëllimit të blerjes tani i jep rrugë edhe kujdesit të duhur, për një operacion që, në synimet e ithtarëve, synon të “forcojë një klub me një markë historike, nga pikëpamja teknike dhe menaxheriale”.

Samp-Genoa, le pagelle: fiammata di Lerager, Genova è rossoblù ...

Ditët e fundit, me kampionatin dhe shpëtimin e arritur, Preziosi kishte shprehur synimet e tij: “Unë e kam thënë këtë për shumë vite, por këtë herë mendoj se është me të vërtetë koha për të hedhur një hap mbrapa”, fjalët e tij.

I club esteri del Genoa: "Preziosi venda, il tempo delle promesse ...

Një disponibilitet që tani do të shkojë në verifikimin e propozimit të blerjes. Gestio Capital është një zyrë familjare me qendër në Londër, e specializuar në menaxhimin e familjeve të pasura private dhe së fundmi nënshkroi një aleancë strategjike dhe financiare me Frontis Npl dhe Pietro Martani, themelues i Kopernikut dhe Halldis.

Nga ana e tij, Radrizzani ndërtoi suksesin e tij rreth klubit anglez të marrë përsipër nga Cellino pas partneritetit të aktivizuar në 2017, dhe rreth Eleven Sports, një rrjet televiziv me përmbajtje ndërkombëtare sportive. Tani, së bashku me investitorët financiar, synimin është Genoa.

Shpërndaje në: