Numri i të vdekurve nga COVID-19 në Britani të Madhe mund të kalojë shifrën 20.000

Periskopi.com Lajme

Me masa për të frenuar përhapjen e COVID-19, numri i të vdekurve në Britani të Madhe mund të jetë midis rreth 7.000 deri në 20.000, sipas Neil Ferguson, një profesor në Kolegjin mbretëror në Londër dhe një nga kontribuuesit për të formuluar një përgjigje nga qeveria britanike mbi koronavirusin.

“Ne kishim një kurbë ngjitëse që po rritej në mënyrë eksponenciale, dhe e shkatërruam atë në një moment,” tha Ferguson për BBC.

“Ne aktualisht nuk jemi në gjendje të matim numrin e të infektuarve, të cilët do të vijnë me teste antitrupash, dhe për këtë arsye të bëjmë vlerësime statistikore, dhe atje ka një shkallë të pasigurisë”, shtoi ai.

“Ne mendojmë se numri i vdekjeve mund të shkojë nga rreth 7.000 deri në 20.000,” tha Ferguson.

Shpërndaje në: