Obama: Tu hapim zemrat tona refugjatëve

Obama: Tu hapim zemrat tona refugjatëve

Presidenti amerikan, Barack Obama u ka bërë thirrje udhëheqësve botërorë që “tua hapim zemrat tona refugjatëve” në fjalimin e fundit të OKB-së.

Ai i tha Asamblesë së Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara në New York se bota do të ishte më e sigurt në qoftëse do tu ofrohej ndihmë atyre që i kanë ikur konfliktit.

Lideri i SHBA-ve gjithashtu paralajmëroi se “popullizmi i papërpunuar” është përhapur në SHBA dhe në vende tjera. Rreth 21.3 milionë refugjatë janë detyruar të largohen nga vendet e tyre për shkak të konfikteve apo persekutimit, thotë OKB-ja.

 

Shpërndaje në: