Ortopedët pranojnë se ia operuan këmbën gabimisht pacientit në Gjakovë

Ortopedët pranojnë se ia operuan këmbën gabimisht pacientit në Gjakovë

 

Katër mjekëve specialistë të Spitalit të Gjakovës, Selajdin Boshnjakut (ortoped), Dalip Muhadrit (anesteziolog), Fisnik Vulës (ortoped) dhe Shkëndije Shehut (anesteziologe) u janë revokuar licencat për gjashtë, përkatësisht tre muaj, nga ana e Bordit Etik Profesional të Ministrisë së Shëndetësisë.

Kjo, pasi të njëjtit janë shpallur përgjegjës se i kishin operuar këmbën e djathtë një pacienteje nga rrethi i Gjakovës, ndonëse ajo kishte të thyer këmbën e majtë, duke bërë kështu një gabim të natyrës banale.

Ndërkohë, Selajdin Boshnjaku, ortoped, që i është marrë licenca për gjashtë muaj, ka pranuar se bëhet fjalë për një gabim banal.

Por, ai insiston se edhe mjekësia ligjore ka vërtetuar se kjo nuk ka çuar në vdekjen e pacientes.

Shpërndaje në: