Pamje që ta këpusin zemrën të fëmijëve në luftë

Periskopi.com Galeria

Në luftë vdesin mijëra njerëz të pafajshëm, shkatërrohen shtëpi dhe në fund beteja nuk sjell liri të plotë.

Dikur historiani britanik Juliet Gardiner, në një deklaratë që vlente për Britaninë, Poloninë dhe më gjerë rreth Luftës së Dytë Botërore, ka deklaruar: “Viktimat e harruara të Luftës së Dytë Botërore ishin fëmijë”.

Kjo shprehje e tij vlen edhe sot për gjithë këto luftëra që po bëhen e janë bërë, përcjell Shqip. Më poshtë fotografitë shumë prekëse të fëmijëve në luftë.

Shpërndaje në: