Partneri jua kontrollon telefonin? Mësoni problemet psikologjike që mund të ketë

Partneri jua kontrollon telefonin? Mësoni problemet psikologjike që mund të ketë

Të kontrolloni telefonin e partneres, mund të jetë një veprim emocionues, mirëpo ndonjëherë mund të hasni probleme nëse ajo e kupton. Studimet tregojnë se 34% e grave dhe 62% e burrave i bërtasin partnerëve për shkak të kontrollit të telefonit. Dhe ky debat nuk ka të bëjë vetëm me xhelozinë. Mund të ketë edhe motive më të thella psikologjike që mund t’ju shtyjnë të kontrolloni mesazhet në telefonin e partneres/partnerit:

Bright Side zbuloi 3 arsye pse partneri jua kontrollon celularin dhe çfarë do të thotë kjo gjë për marrëdhënien tuaj:

Partneri juaj ka vetëbesim të ulët

Nëse partneri juaj kontrollon mesazhet në celular, ata shqetësohen se nuk janë të mirë mjaftueshëm dhe kanë nevojë të sigurohen që ju nuk po flisni me dikë tjetër. Edhe në një marrëdhënie të qëndrueshme, afatgjatë, këta njerëz besojnë se partneri i tyre meriton dikë më të mirë dhe rrjedhimisht, mund të tërhiqet lehtësisht nga një person tjetër.

Partneri nuk është i kënaqur nga marrëdhënia

Në një marrëdhënie të shëndetshme, të dy partnerët i besojnë njëri-tjetrit pa kushte dhe respektojnë të drejtat e njëri-tjetrit për intimitetin dhe hapësirën personale. Por nëse njëri prej tyre ndjen një kërkesë të fortë për të hequr dorë, kjo mund të jetë arsyeja për të vënë në dyshim seriozisht marrëdhënien. Ndoshta partneri juaj është thjesht i sigurt se po shkon në drejtimin e duhur. Ose mbase nuk kanë vendosur akoma nëse duan të jenë me ju apo jo. Sido që të jetë, kontrolli i tepërt mund të tregojë se ju dhe partneri juaj keni vlera krejtësisht të ndryshme dhe duhet të flisni për to sa më shpejt që të jetë e mundur.

Ka çështje besimi

Besimi është themeli i një marrëdhënieje të shëndetshme. Në këtë rast nëse partneri kontrollon celularin tuaj, kjo do të thotë se ai ka nevojë për prova për t’ju besuar.

Shpërndaje në: