Platformës X të Elon Muskut i ngrihen reklamat nga Komisioni Evropian

Platformës X të Elon Muskut i ngrihen reklamat nga Komisioni Evropian

Platformës së mediave sociale X (ish Twitter) të Elon Muskut sapo iu dha një goditje e rëndë nga Komisioni Evropian.

Grupi, pjesë e Bashkimit Evropian, vendosi që ata të mos shfaqin më reklama në platformën e miliarderit 52-vjeçar Space X dhe Tesla.

Ata shpjeguan pse gjatë një konference për shtyp, duke promovuar një përgjigje nga platforma X.

“Ne kemi parë një rritje alarmante të dezinformatave dhe gjuhës së urrejtjes në disa platforma të mediave sociale në javët e fundit, dhe X është sigurisht mjaft efektiv për këtë”, tha zëdhënësi i Komisionit Evropian Johannes Bahrke, përmes revistës Variety.

“Prandaj, ne kemi këshilluar shërbimet që të përmbahen nga reklamat në këtë fazë në platformat përkatëse të mediave sociale, ku kemi shqetësime se një përmbajtje e tillë shfaqet në një kontekst të papërshtatshëm dhe kështu ndikon në efektivitetin e komunikimit dhe mesazheve tona”.

Kjo nuk do të thotë se Komisioni Evropian do të largohet nga platforma.

“Kjo ka të bëjë me reklamat, fushatat dhe shpenzimet e reklamave”, shpjeguan ata. “Dhe për këto fushata, ne vlerësojmë vazhdimisht mjedisin mediatik në funksion të objektivave tona të komunikimit”.

Shpërndaje në: