Portieri i Dinamos viziton ushtarët e plagosur ukrainas: “E kam të vështirë t’i shoh në sy”

Portieri i Dinamos viziton ushtarët e plagosur ukrainas: “E kam të vështirë t’i shoh në sy”

Portieri i Dinamos së Kievit dhe Kombëtares së Ukrainës, Heorhi Bushchan, ka ndarë emocionet e tij pas një vizite në spital, ku ka vizituar ushtarët e plagosur të vendit që mbrojnë Ukrainën nga pushtuesit rusë.

“Kjo është e vërtetë. Ne kishim shkuar tashmë në spital disa vite më parë. Lufta filloi në vitin 2014. Vizita të tilla janë të vështira çdo herë. Në spital gjen djem të rinj. Këta janë njerëz me një shpirt shumë të fortë që luftojnë në vendet më të rrezikshme”, tha fillimisht ai.

“E kam të vështirë t’i shikoj në sy. Vazhdojnë të na thonë të mos kujdesemi për ta, të bëjmë punët tona dhe se do të bëjnë gjithçka vetë për të na kthyer në jetën normale. Sigurisht që është e vështirë për të mbijetuar, por ushtarët na mbështesin dhe ne i mbështesim ata”, tha Bushchan.Portieri shtoi se nuk ka shtet më të mirë në botë se Ukraina.

“Kjo është e vërtetë. Ata deri vonë e shijonin jetën dhe vendi ynë çdo vit po bëhej më i bukur. Mund t’ju them se nuk ka shtet më të mirë se Ukraina”, shtoi portieri.

Shpërndaje në: