Procesohen pagesat për familjet e prekura nga vërshimet

Procesohen pagesat për familjet e prekura nga vërshimet

Ministri i Financave, Hekuran Murati, ka njoftuar se janë procesuar pagesat për familjet që janë prekur nga vërshimet.

“Pas përfundimit të procedurave të nevojshme nga ana e komunave dhe komisionit përkatës për vlerësimin dhe verifikimin e dëmeve, tashmë janë procesuar pagesat në kuadër të mbështetjes për rimëkëmbje nga dëmet e vërshimeve në ekonomitë familjare, për vërshimet në 2022 dhe 2023.”

Ai tha se janë mbështetur 1 mijë e 905 familje- “për vërshimet e shtatorit 2022 janë 620 familje të mbështetura, kurse për vërshimet e janarit 2023 janë 1,285 familje të mbështetura”.

“Sipas vendimit të qeverisë, dhe vlerësimit të komisioneve përkatëse, gjithsej janë mbështetur 1,905 familje, ku nga to për vërshimet e shtatorit 2022 janë 620 familje të mbështetura, kurse për vërshimet e janarit 2023 janë 1,285 familje të mbështetura.”

Shpërndaje në: