Qëndronte i ‘konservuar’ për 35 vjet, zbulohet një Porsche super i rrallë

Periskopi.com Tech & Auto

Porsche 550 Spyder është një veturë interesante ekskluzive dhe secila prej tyre ka një histori.

Dhe një histori të veçantë ka edhe një e tillë që kishte qëndruar “e konservuar” për 35 vjet.

Sipas mediave të huaja, përcjell Telegrafi, bëhet fjalë për veturën e zbuluar në Shtetet e Bashkuara.

Tek një nga familjet në Kaliforninë Jugore, aksidentalisht ishte gjetur një Porsche 550 Spyder 66-vjeçar.

Bëhet fjalë për një nga modelet më të rrallë të markës – vetëm 90 njësi të këtij modeli kishin dalë në treg.

Makina unike sportive u gjet nga Bobby Green, pronari i Old Crow Speed Shop, i cili specializohet në motoçikleta.

Fillimisht, Bob Green ishte i ftuar në Kaliforninë Jugore për të vlerësuar një koleksion privat të biçikletave, pronari i së cilës vdiq së fundmi.

Kështu, gjatë inspektimit të tij, Green u ndesh me një makinë që përmbante një mrekulli të vërtetë – një Porsche 550 Spyder me ngjyrë të kuqe të ndezur në gjendje të patëmetë.

Historia e këtij 550 Spyder u zbulua me ndihmën e mikut të Green, Blue Nelson, i cili është një njohës i shkëlqyeshëm i automjeteve të rralla.