Qyteti blu

Qyteti blu

Ekziston një qytet i vogël në Marokun Verior, i quajtur Chefchaouen. Ky vend i pazakontë mund të konsiderohet ndryshe një “ëndërr blu”, pasi pjesa e vjetër e tij është e mbushur me ndërtesa të lyera me bojë blu, nga bluja “bebe” deri te akuamarinë.

Kjo lyerje e pazakontë është prezantuar nga refugjatët çifutë të cilët besonin se sa më të shihje diçka blu, aq më shumë do mendoje për parajsën dhe zotin.

Tradita vazhdoi, derisa u kthye në një cilësi karakteristike e anës së vjetër të qytetit.

Shpërndaje në: