Sateliti në hapësirë shkatërrohet nga një objekt i panjohur (Video)

Periskopi.com SOK

Disa zhvillime të kohëve të fundit kanë bërë të qartë se hapësira është bërë një luftë e re e ftohtë dhe e çuditshme.

Historia filloi më 17 qershor, kur një firmë satelitore me bazë në Luksemburg SES S.A. humbi kontrollin e satelitit AMC-9, i cili thuhet se ofron të dhëna dhe shërbime transmetimi mbi SHBA’në dhe Meksikën.

Aktualisht nuk dihet se çfarë mund të ketë ndodhur në satelitin. Teoritë kryesore përfshijnë një përplasje me mbeturina ose një mosfunksionim, megjithëse mundësia mbetet që sateliti mund të jetë sulmuar nga një satelit i ri, raporton “Hidden-truth”, transmeton Periskopi.

Doug Hendrix, drejtori ekzekutiv i kompanisë për teknologji të hapësirës ajrore ExoAnalytic Solutions, tha për ArsTechnica se kompania e tij ka parë ndarjen e satelitit AMC-9, por nuk është i sigurt se cili është shkaku: “Ne kemi parë disa pjesë të dalë prej tij gjatë disa ditëve të fundit. Ne po ndjekim të paktën një pjesë. Do të hezitoj të them se çfarë ndodhi realisht.”

Tani ka shqetësime se mbeturinat e satelitit mund të dëmtojnë satelitët të tjerë që gjenden në orbitën e njejtë.

Duke vënë në dukje se një luftë mund të jetë shpërthyer në hapësirë ​​nuk është thjesht një supozim; Forcat e Armatosura të SHBA’së kanë bërë disa njoftime kohëve të fundit në lidhje me krijimin e armëve të reja hapësinore dhe publikimeve të materialëve të orientuara në hapësirë ​​në atë që është përshkruar si një bosht në fushën e betejës së ardhshme që është hapësira./Periskopi/