SHBA: Arrihet marrëveshje mes demokratëve dhe republikanëve për projektligjin e kontrollit të armëve

SHBA: Arrihet marrëveshje mes demokratëve dhe republikanëve për projektligjin e kontrollit të armëve

Legjislacioni i parë madhor për kontrollin e armëve në Shtetet e Bashkuara të Amerikës për dekada mund të hidhet në votim deri në fund të javës.

Një grup ligjvënësish dypartiakë në SHBA kanë arritur një marrëveshje për legjislacionin kryesor për kontrollin e armëve për herë të parë në gati 30 vjet, duke hapur rrugën për një votim në Senat deri në fund të javës.

Projektligji prej 80 faqesh u publikua të martën dhe përfshin masa për të forcuar kontrollet e historikut të të rinjve që blejnë armë, më shumë kontrolle të historisë dhe heqjen e përkohshme të armëve nga ata që konsiderohen si rrezik për të tjerët ose veten e tyre.

“Unë besoj se këtë javë, ne do të miratojmë legjislacionin që do të bëhet pjesa më e rëndësishme e legjislacionit kundër dhunës me armë që Kongresi do të ketë miratuar në 30 vjet. Ky është një përparim, “tha senatori Chris Murphy, demokrati kryesor në bisedime, në foltoren e Senatit. “Dhe më e rëndësishmja, është një përparim dypartiak.”

 

Shpërndaje në: