Shkencëtarët: Në 200 vitet e ardhshme nuk do të ketë qenie të gjalla, jeta në tokë do të bëhet e padurueshme

Periskopi.com SOK

Shkencëtarët amerikanë dhe britanikë kanë lëshuar për Akademinë Kombëtare të Shkencave deklaratën zyrtare të SHBA kur jeta në Tokë do të jetë e pafavorshme për njeriun dhe qeniet tjera.

Njerëzit hedhin në atmosferë një sasi të madhe të gazeve të shkarkimit, të cilat në fund të fundit do të çojnë në ndryshime të pashmangshme klimatike. Për 200 vjet në Tokë, nuk do të ketë qenie të gjalla, sepse kushtet e jetesës do të bëhen të padurueshme.

Njerëzit nuk mund të jetojë në një mjedis të tillë dhe menjëherë do të zhduket, sipas një deklarate zyrtare nga Akademia Kombëtare e Shkencave e SHBA.

Më parë, shkencëtari britanik Stiven Hoking paralajmëroi se mbi 100 vjet në Tokë për ngrohjen globale do të ndoteshin nga të gjitha sipërfaqet e ujit. Si shembull, ai përmendi Venero, i cili kishte rrjedhshmëri prej 4.5 milion vjet më parë, por për shkak të ndryshimit të klimës ajo u zhduk dhe planeti u bë i vdekur.

Hulumtuesit përmendi arsye të tjera që do të zhduket qytetërimin. Këto përfshijnë dimrit bërthamore, të cilat mund të fillojë luftën, pandemi, një përplasje me asteroids Tokës, dhe madje edhe të sulmuar inteligjencës artificiale.