S’ka Brexit pa vendim të parlamentit

S’ka Brexit pa vendim të parlamentit

Kjo do të thotë se qeveria nuk mund të hapë vetë Artikullin 50 të Traktatit të Lisbonës, për nisjen e bisedimeve formale me BE-në.

Kryeministrja britanike, Theresa May, ka këmbëngulur se referendumi i 23 qershorit për dalje nga BE-ja dhe fuqia e qeverisë nënkuptojnë se nuk ka nevojë për votën e Parlamentit.

Qeveria pritet të apelojë vendimin e Gjykatës.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Shpërndaje në: