“U detyrova të largohem me vajzën që ende s’ecte – pas 4 muajsh e gëzuam lirinë”

“U detyrova të largohem me vajzën që ende s’ecte – pas 4 muajsh e gëzuam lirinë”

“U detyrova të largohem me vajzën që ende s’ecte – pas 4 muajsh e gëzuam lirinë”

Ambasadorja e Kosovës në Suedi, Shkendije Geci, në 24 vjetorin e ndërhyrjes së NATO-s, ka ndarë historinë e saj personale kur iu desh të lëshonte Kosovën në po këtë ditë kur filluan bombardimet.

Ajo tregoi se gjatë ditës me vajzën e saj në krah që ende s’kishte nisur të ecte kaloi kufirin me Maqedoninë, derisa në mbrëmje dëgjoi lajmin për fillimin e bombardimeve.

“Ishte data 24 mars 1999, dita kur u detyrova të ikja nga shtëpia me vajzën time, e cila ende nuk kishte hedhur hapat e parë. Me vështirësi të mëdha arritëm të kalojmë kufirin me Maqedoninë. Po atë mbrëmje, NATO filloi të bombardojë caqet jugosllave. Pas 4 muajsh, ne dhe Kosova shijuam lirinë”.

Ambasadorja ka ndarë edhe një fotografi të saj bashkë me vajzën nga kjo periudhë.

 

Shpërndaje në: