Veteranët sot në protestë gjithëpopullore

Periskopi.com Lajme

Organizatat e dala nga lufta e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (UCK), kanë paralajmëruar për sot mbajtjen e një proteste gjithë popullore para institucioneve kryesore të shtetit, Presidencës, Kuvendit e Qeverisë.

Reagimi i tyre vjen pas miratimit të projektligjit në parim të pagës minimale. Përfaqësuesit e Organizatës së Veteranëve të Luftës së UÇK-së, miratimin e projektligjit për pagën minimale, kanë quajtur vendim të turpshëm dhe të kundërligjshëm.
E Këshilli për Mbrojtjen e të Drejtave dhe Lirive të Njeriut u ka bërë thirrje veteranëve për protestë të qetë.

Dy ditë më parë, deputetët e koalicionit qeveritar që përbëjnë shumicën në Kuvend, LVV. Lista Serbe dhe minoritetet e tjera, e votuan në parim projektligjin për pagën minimale në vend. Kjo pagë nga 170 euro tashmë është caktuar të jetë 264 euro bruto.

Megjithatë, sipas OVL të UCK-së, projektligji lë jashtë kategoritë e dala nga lufta. Përkrahje veteranëve u ka dhënë edhe AAK-ja në opozitë dhe kryetari i saj, Ramush Haradinaj.