‘Zhduken’ laboratorët nga Qendrat e Mjekësisë në Drenicë

‘Zhduken’ laboratorët nga Qendrat e Mjekësisë në Drenicë

Tre laboratorë, në të cilët janë kryer analizat hematologjike (pasqyra e gjakut) në Qendrat e Mjekësisë Familjare në Qirez, Likofc dhe në Runik të Skenderajt janë “zhdukur” nga atje para më shumë se një viti. Ata janë tërhequr nga QMF-të, me arsyetimin për t’u servisuar, por nuk janë kthyer më, ndërkohë që pacientët shërbimet laboratorike detyrohen t’i marrin në QKMF-në e Skenderajt.

Ndonëse drejtori i Qendrës Kryesore të Mjekësisë Familjare në Skenderaj, dr. Fazli Kadriu, thotë se laboratorët, apo siç i quan ai, aparate hematologjike janë tërhequr me qëllimin e servisimit të tyre, përbrenda QKMF-së në Skenderaj ka zëra të cilët thonë të paktën një prej laboratorëve (ai i Runikut) dhe një aparat ultrazëri, tashmë kanë shkuar tek privatët.

Por, këtë e ka mohuar drejtori Kadriu, i cili ka precizuar se laboratorët janë tërhequr në fillim të këtij viti dhe se ata janë marrë për t’u kalibruar, e se të gjithë ata janë ndodhur në depon e QKMF-së.

Shpërndaje në: