Zjarri përfshin depon më të madhe të gomave në Evropë

Zjarri përfshin depon më të madhe të gomave në Evropë

Zjarri ka përfshirë depon më të madhe të gomave në Evropë, në Sesena afër Toledos në Spanjë. Zyrtarët spanjollë shprehen se në depon e gomave që shtrihet në një sipërfaqe prej 100 hektarësh gjenden mbi 100.000 tonë goma, por fatmirësisht në zjarrin që kishte shpërthyer mëngjesin e sotëm nuk ka të vdekur apo të lënduar.  Retë e tymit të zi kishin alarmuar zjarrfikësit në Toledo dhe Madrid, ndërkohë që autoritetet kanë këshilluar qytetarët të mos braktisin shtëpitë nga shkaku i pasojave negative që mund të ketë mbi ta tymi.  Përveç kësaj, edhe shoferët e automjeteve në autostradën A-4 janë këshilluar të mos hapin dritaret e automjeteve. Komuna Sesena në vitin 2002 i kishte lëshuar godinën ku ka shpërthyer zjarri një kompanie që merret me riciklimin e gomave, por kompania në fjalë në vitin 2009 humbi licencën pasi nuk plotësonte kushtet mjedisore.

Shpërndaje në: