3 mite për martesën që duhet t’i injoroni që tani

3 mite për martesën që duhet t’i injoroni që tani

Shoqëria jonë është mësuar me disa rregulla që duhen zbatuar për të qenë në një martesë të lumtur. Mirëpo, disa psikologë thonë se janë krijuar shumë mite, të cilat në të vërtetë ndërhyjnë në një marrëdhënie të ekuilibruar. Në këtë artikull do të mund të lexoni disa mite rreth martesës që është më mirë që t’i injoroni që tani:

Bashkëshorti duhet të jetë miku juaj më i mirë dhe duhet të ketë një marrëveshje mes ju të dyve

Disa studime tregojnë se marrëdhëniet e ngushta ndikojnë në sensin tonë të mirëqenies. Mund të ekzistojnë mënyra të ndryshme të lidhjes për një çift. Por terapistët thonë se nuk ekziston një rregull i tillë që thotë se partneri duhet të jetë shoku juaj më i mirë ose një person i cili fjalë për fjalë di gjithçka që po ndodh me ju.

Është normale të kesh pak kohë për thashetheme me shoqen tënde të fëmijërisë, në vend të bashkëshortit.

Të kalosh shumë ‘sfida’ në një marrëdhënie do të thotë që je me personin e gabuar

Nëse martesa juaj nuk është një përrallë, është krejt normale. Një marrëdhënie është një udhëtim dhe nëse një çift është së bashku për një kohë të gjatë dhe janë ende të lumtur, do të thotë se ka pasur shumë punë në të. Një marrëdhënie është më e vështirë ta mbani sesa ta krijoni, prandaj duhet shumë punë.

Martesa është qëllimi i jetës suaj

Marrëdhëniet nuk mund t’ju ndihmojnë të gjeni veten ose të jeni vetvetja. Nëse jeni në depresion, duhet të gjeni rrënjën e problemit dhe mbani mend se martesa nuk mund ta rregullojë atë. Por gjëja që mund të bëni është të zhvilloni aftësi të shëndetshme të komunikimi. Plus, duhet të dini që nuk ka njerëz perfektë.

Shpërndaje në: