A mund të përmirësohet shëndeti i mëlçisë nga kjo pije?

Periskopi.com Shëndeti

Shëndeti i mëlçisë është një shqetësim i rëndësishëm për shumë prej nesh.

Shkalla e kancerit të mëlçisë është rritur rreth 3% çdo vit që nga viti 1980. Vitin e kaluar rreth 42 mijë  njerëz vdiqën prej tij, transmeton lajmi.net.

Por kafeja mund të ndihmojë në përmirësimin e shëndetit të mëlçisë.

Kafeja është e pasur me antioksidantë dhe kafeinë si dhe riboflavinë (vitaminë B2), acid pantotenik (vitaminë B5), mangan, kalium, magnez dhe niacinë. Pirja e tij ka edhe avantazhe dhe disavantazhe, të cilat provohen shkencërisht.

Një nga përfitimet më të rëndësishme që ka qenë gjithmonë në qendër të vëmendjes është se kafeja jep një jetë më të gjatë. Së bashku me zgjatjen e jetës tuaj, ka shumë më tepër përfitime të lidhura me konsumin e kafesë.

Sidoqoftë, për të shijuar këto përfitime, duhet t’i përmbaheni kafes së zezë dhe jo më shumë se katër deri në pesë filxhanë në ditë, shkruan balanced living life. Mëlçia është një organ tepër i rëndësishëm që ka qindra funksione të ndryshme në trup.

Kanceri i mëlçisë është gjithashtu i zakonshëm, është shkaku i dytë kryesor i vdekjes nga kanceri në të gjithë botën. Pirësit e kafesë kanë rrezik deri në 40% më të ulët të kancerit të mëlçisë.

Konsumi i kufizuar i kafesë është i lidhur me një shëndet më të mirë të mëlçisë. Për shëndetin e mëlçisë, kafeja e filtruar është më hepatoprotektive, që do të thotë se parandalon disa substanca të dëmshme si kahweol dhe cafestol të arrijnë trupin tuaj.

Shpërndaje në: