Alarmojnë sizmologët: Poshtë Romës ndodhet një vullkan i fuqishëm, pritet riaktivizimi

Alarmojnë sizmologët: Poshtë Romës ndodhet një vullkan i fuqishëm, pritet riaktivizimi

Për herë të fundit ky vullkan është aktivizuar para 3000 vjetësh.

Ku sipas shkencëtarëve në atë kohë ka zhdukur qytetërimin, raporton syri.net.

Për sizmologët ky rizgjim i vullkanit do të ndodhë pas 1 mijë vjetësh dhe se aktivizimi i tillë do të rrezikojë pjesën më të madhe të qytetit të Romës.

Vullkani që ndodhët nën kodrat Albani në zonën e Lazios, konsiderohet si një nga më të frikshmit në historinë e njerëzimit në rast riaktivizimi.

Shpërndaje në: