Cilat janë përfitimet psikologjike të një orgazme?

Periskopi.com Zoya

Njerëzit janë krijuar biologjikisht për të kërkuar kënaqësi, por në botën tonë aktuale kjo mund të jetë çuditërisht e lehtë për t’u harruar. Ne jemi të angazhuar me karrierat tona, familjet tona dhe stresorët e përditshëm, dhe shumë shpesh as që mendojmë se sa e shëndetshme do të ishte të ndalonim dhe të merrnim kohë për të bërë diçka të këndshme.

Përfitimet e shëndetit mendor të orgazmës

Ka përfitime të shumta për shëndetin mendor nga të paturit e një orgazme. Këto përfitime lidhen me neurokimikatet e lëshuara nga truri ynë kur ndodh orgazma.

1.Gjumi më i mirë

Në studime, orgazmat kanë qenë të lidhura drejtpërdrejt me një cilësi të përmirësuar të gjumit. Kjo është e vërtetë nëse arrini orgazmën vetëm ose me partnerin.

2.Më pak ankth

Është oksitocina e prodhuar nga një orgazmë që mund t’ju bëjë të përjetoni më pak ankth më pas. Studimet kanë treguar se edhe në situata stresuese, një sasi e shtuar e oksitocinës mund të zbusë një përgjigje ankthi.

3.Më shumë lumturi

Secili prej kimikateve kryesore që çlirohen kur përjetojmë orgazma kanë një ndikim pozitiv në lumturinë tonë. Për më tepër, njerëzit që merren me aktivitet seksual më rregullisht përjetojnë më shumë lumturi në jetë në përgjithësi.

4.Përmirësimi i mirëqenies fizike

Seksi, edhe nëse kryhet vetëm, bën që zemra juaj të rrahë më shpejt, e cila është një përvojë e ngjashme me ushtrimet dhe ju ndihmon të qëndroni në formë më të mirë fizike.