Disa aryse pse nuk duhet të flini përmbys

Disa aryse pse nuk duhet të flini përmbys

Është pozicioni më i keq për shpinën. ‘Është gjëja më e keqe’,- thotë Dr. Jan Lefkowitz për Business Insider.

Nuk duhet të flesh asnjëherë përmbys, sepse ky lloj pozicioni krijon një hark në shpinë që më vonë degradon në dhimbje shpine.

Ky pozicion konsiderohet si pozicioni më i keq, për arsye se krijon një lloj kurbe në shpinë, e cila çon më vonë në dhimbje. Gjithashtu, mund të çojë edhe në probleme me qafën.

Krijon rrudha në fytyrë. Ky pozicion gjumi grumbullon të gjitha lëngjet nën sy (falë gravitetit).

Kjo është edhe arsyeja pse kur zgjohesh i ke sytë me rrathë apo të fryrë. Plus, duke fjetur me fytyrë në jastëk, e deformon atë dhe krijon kështu rrudhat e parakohshme.

Shpërndaje në: