Franca jep 4 mijë euro për qytetarët që lënë makinën për bicikletën elektrike

Franca jep 4 mijë euro për qytetarët që lënë makinën për bicikletën elektrike

Qeveria e Francës rriti fondin e subvencionit që ofron për njerëzit që ndërrojnë makinat e tyre me gaz për biçikleta elektrike deri në 4,000 € për person. Paratë synojnë të nxisin njerëzit të heqin dorë nga mënyrat e tyre ndotëse të transportit në favor të alternativave më të pastra dhe më miqësore me mjedisin.

Njerëzit që jetojnë në familje me të ardhura të ulëta në zonat urbane me emetim të ulët që shkëmbejnë makinat e tyre kanë të drejtë për subvencionin e plotë prej 4,000 € për blerjen e një biçiklete elektronike. Qytetarët francezë nga grupe më të larta të ardhurash mund të kërkojnë subvencione më të vogla.

Subvencioni, i cili u prezantua për herë të parë vitin e kaluar, është rritur në vlerë kohët e fundit, pasi zyrtarët përcaktuan se duhej bërë më shumë për të arritur shtetet rivale që i dashurojnë biçikletat si Holanda, Gjermania dhe Danimarka. Qeveria franceze ka thënë se dëshiron që 9 për qind e vendit të kalojë në biçikleta deri në vitin 2024, krahasuar me vetëm 3 për qind tani. Holanda krenohet me 27 përqind të popullisë që përdor bicikleta.

Politika është modeluar sipas një programi jashtëzakonisht të suksesshëm në Lituani, në të cilin qytetarët kualifikohen për një subvencion deri në 1,000 € (gati 994 dollarë) për blerjen e një biçiklete të re elektrike, skuter, motoçikletë, apo edhe financim të transportit publik, duke shkëmbyer automjetin e tyre të vjetër.

Shpërndaje në: