Greqia i heq krejt kufizimet për të vaksinuarit, nga 9 shtatori vetëm me certifikatë të Covid-19

Periskopi.com Lajme

Greqia do t’i heqë kufizimet e pandemisë në zonat me rastet më të larta të koronavirusit, duke filluar nga e shtuna.

Lëvizja, e cila u zhvillua fillimisht për dy javë, është pjesë e një përpjekjeje për t’u dhënë më shumë liri atyre që janë plotësisht të vaksinuar kundër virusit dhe për të inkurajuar një numër të madh njerëzish të pavaksinuar që të pushojnë nga puna.

Pjesa më e madhe e Greqisë veriore dhe disa prej “zonave të kuqe” të Greqisë qendrore janë ndaluar me orë policore muajin e kaluar nga ora 1 e mëngjesit deri në 6 të mëngjesit dhe në bare dhe restorante për të shuar valën e katërt të virusit. Ne kemi zbatuar kufizime të tilla si ndalimi i muzikës.

Ministri i Shëndetësisë Tanasis Prebris tha në një konferencë shtypi të Mërkurën se sipas rregullave të qeta, jo vetëm që do të luhej muzikë, por restorantet dhe vendet argëtuese do të lejoheshin të pranonin klientë.

Sidoqoftë, është i hapur vetëm për ata që mund të tregojnë dëshmi të shërimit nga vaksinimi ose infeksionet e fundit Covid. Njerëzit e pavaksinuar do të vazhdojnë të ndalohen, në përputhje me kufizimet e marsit të prezantuara muajin e kaluar.

Këto masa ndalojnë njerëzit e pavaksinuar nga ambientet e brendshme si kafenetë dhe restorantet dhe kërkojnë që punëtorët e pavaksinuar t’i nënshtrohen testimit të rregullt të koronavirusit me shpenzimet e tyre.

Sipas Qendrës Evropiane për Parandalimin dhe Kontrollin e Sëmundjeve, Greqia është relativisht hezituese për të vaksinuar, me 57% të popullsisë prej rreth 11 milionë të vaksinuar plotësisht, krahasuar me rreth 63% të Bashkimit Evropian në tërësi.

Shpërndaje në: