Grimi unik i vajzave dhe grave myslimane Rohingya në Bangladesh

Periskopi.com Galeria

Fotografi i Reuters, Clodagh Kilcoyne, ka krijuar një seri portrete të vajzave dhe grave myslimane Rohingya në kampet e refugjatëve në Bangladeshin jugor, duke pasqyruar mënyrën e tyre tradicionale të zbukurimit.

Më shumë se 700,000 njerëz Rohingya kanë ikur nga shkatërrimi i shtëpive të tyre dhe persekutimit në krahinën veriore Rakhine të Myanmar (Burma) për Bangladeshin fqinj që nga gushti 2017.

Rohingya, e cila numëronte rreth një milion në Mianmar në fillim të vitit 2017, është një nga shumë minoritetet etnike në vend.

Ushtria e Myanmar thotë se po lufton me militantët e Rohingya dhe mohon të synojë civilin.

Shpërndaje në: