Hipokrizia e Thaçit për bordet

Hipokrizia e Thaçit për bordet

Presidenti, Hashim Thaçi, ka kërkuar që të largohen ndikimet partiake nga bordet e agjencive të pavarura dhe të ndërmarrjeve publike. Por kjo kërkesë është cilësuar hipokrizi nga opozita dhe shoqëria civile, pasi, sipas tyre, përgjegjësi kryesor për politizim të këtyre bordeve është pikërisht Thaçi

Kërkesa e presidentit të vendit, Hashim Thaçi, për t’i larguar ndikimet partiake nga bordet e agjencive të pavarura dhe të ndërmarrjeve publike është cilësuar si hipokrizi.

Sipas përfaqësuesve të subjekteve opozitare dhe të shoqërisë civile, pikërisht Hashim Thaçi është përgjegjësi kryesor për politizimin e institucioneve që do të duhej të ishin të pavarura, pasi që gjatë mandateve të tij në krye të Qeverisë së Kosovës bordet e tilla janë mbushur me militantë partiakë.

 

 

Shpërndaje në: