Këtë fundjavë “Hëna e përgjakur”, ku do të shihet eklipsi

Këtë fundjavë “Hëna e përgjakur”, ku do të shihet eklipsi

Një eklips i plotë hënor do të ndodhë këtë fundjavë, pasi njerëzit në mbarë botën do të të shohin Hënën nën hijen e Tokës.

Eklipsi hënor do të jetë i dukshëm mbi Amerikën e Jugut, Amerikën e Veriut dhe pjesë të Evropës dhe Afrikës. Hëna do të kthehet në të kuqe gjatë eklipsit.

Kushdo që është i interesuar për hapësirën apo astronominë duhet të shfrytëzojë sa më shumë mundësinë për të parë eklipsin këtë fundjavë. /abcnews.al

Shpërndaje në: