Më nuk do të jetë e lehtë të bëni Copy-Paste, ja si do të ndryshojë versioni aktual

Periskopi.com Tech & Auto

Gjithnjë e më shumë flitet se Microsoft po planifikon një Ëindoës 10X të ri në pranverën e vitit 2021, por disa opsione të reja mund të arrijnë në Ëindoës 10 shumë më herët sesa pritej. Ndër ndryshimet mund të jetë një panel i ri që do të ndryshojë përgjithmonë mënyrën e funksionimit të kopjimit.

Microsoft do të shtojë kështu një panel në të cilin përdoruesit mund të shtojnë emotikonët, GIF dhe përmbajtje të tjera. Paneli i ri gjithashtu përmban disa karakteristika të reja që duhet ta bëjnë më të lehtë për përdoruesit të shtojnë përmbajtje në mesazhe, dokumente dhe postë elektronike.

Ekziston edhe opsioni “Historiku i Clipboard”, i cili tregon elementet që u kopjuan për herë të fundit në panel, dhe Ëindoës tashmë lejon përdoruesit të përdorin atë kur klikojnë në butonin e Ëindoës dhe V.

Problemi më i madh është se brenda këtij opsioni, deri tani janë ruajtur deri në 25 elemente të përdorura më parë, kështu që të vjetrat fshihen sapo të shfaqen të reja, por kjo mund të ndryshojnë së shpejti.

Opsioni i ri “Historiku i Clipboard” së shpejti do të vijë në Ëindoës 10, dhe mbështet jo vetëm tekstin, por edhe fotot dhe përmbajtjen HTML. Kështu, funksioni i vjetër copy-paste do të pësojë një ndryshim që së shpejti mund ta dërgojë atë në histori, pasi përmbajtjet kopjohen gjithnjë e më pak, dhe mbahen mend gjithnjë e më shpesh.

 

Shpërndaje në: