Përparim Rama: Jemi në proces të funksionalizimit të strehimores për qentë endacakë

Përparim Rama: Jemi në proces të funksionalizimit të strehimores për qentë endacakë

Kryetari i Prishtinës, Përparim Rama, ka thënë se janë në proces të funksionalizimit të strehimores për qentë endacakë dhe se lokacioni është i gatshëm.

Ai tha se i kanë edhe shtatë llote të reja për kapje, spastrim dhe sterilizim.

Rama shtoi se me problemin e qenve endacak nuk mund të merret vetëm komuna por edhe Qeveria, andaj edhe duhet pritur vendimin e qeverisë për rregulloren e re për ligjin për kafshët.

“Ne vetëm e kemi vendosur lokacionin dhe jemi në proces të funksionalizimit të strehimores. Mirëpo i kemi edhe shtatë llote të reja për kapje spastrim, sterilizim të cilat janë duke kaluar nëpër prokurim. Nuk mundet vetëm komuna e Prishtinës të merret me problemi e qenve për arsye se është një problem i krejt vendit edhe komunave tjera dhe qeveria duhet të merret me të. Jemi duke pritur vendimin e qeverisë për rregulloren e re për ligjin për kafshët”.

“Duhet edhe një ndryshim që të na mundësoj që këtë çështje ta zgjidhim mirë e shpejt në gjithë territorin e Kosovës. Pra duhet t’i adaptojmë mundësitë që të mos ketë qenë endacak. Qentë të jenë ose pronësi e komunave ose të pronarëve dhe duhet t’i regjistrojnë. Në momentin që kapim qentë nuk duhet t’i lëshojmë prapë në rrugë po duhet dikush të ketë pronar. Duhet të shikojmë mënyrat më të mira që i përshtaten Kosovës sepse ligji duhet të na mundësoj këtë”, u shpreh Rama.

Shpërndaje në: