Prishtina me ajër shumë të ndotur sonte

Periskopi.com Lajme

Rënia ekstreme e temperaturave ka sjellë edhe ajrin tejet të pashëndetshëm në Prishtinë, si një fenomen që ndodh tradicionalisht.

Matësi i Ambasadës Amerikane aktualisht po tregon një nivel ndotës prej 183 Ppm. Ky nivel bazuar në standarte të zakonshme rreth cilësisë së ajrit konsiderohet si tejet i dëmshëm për njeriun.

Vlen të ritheksohet se çështja e ajrit të ndotur në kryeqytetin kosovar është ndër problematikat me të cilën prishtinasit përballen që një kohë të gjatë, dhe i cili është ende i pazgjidhur.

Shkaqet e këtij problemi mendohet të jenë numri shumë i madh i veturave si dhe djegia e qymyrit për ngrohje.