Pse nuk duhet ta publikoni datën e lindjes në rrjete sociale

Periskopi.com Tech & Auto

Jeta jonë sot është thuajse e paimagjinueshme pa përdorimin e rrjeteve sociale. Kështu qëndrojmë në kontakt me miqtë, familjarët, apo shpesh herë përdoren edhe për shkaqe zyrtare.

Megjithatë, publikimi i disa informatave mund të mos jetë i preferuar, nganjëherë edhe i rrezikshëm.

Mos e publikoni datën e plotë të lindjes

Shumë njerëz ende e kanë shprehi që këta numra t’i përdorin si fjalëkalime për kartela të bankës apo raste të tjera. Hakerët e dinë tashmë këtë gjë, dhe nganjëherë nuk u duhet mund i madh që t’u gjejnë gjëra personale, e t’i keqpërdorin ato.

 

Shpërndaje në: