Reçica i drejtpërdrejt: Në rast aktakuze, dorëzohem vet në Gjykatën Speciale

Reçica i drejtpërdrejt: Në rast aktakuze, dorëzohem vet në Gjykatën Speciale

“Është shumë e qartë që futja e rishikimit do ta përkeqësonte situatën sa i përket liberalizimit të vizave. Përndryshe, rishikimi si i tillë neve nuk do të na pengonte asgjë, absolutisht. Ju pengon atyre që na e kanë vënë si kriter”, tha Reçica.

Gjatë intervistës në emisionin InfoBox, Reçica u zotua se në rast të ndonjë aktakuze nga Gjykata Speciale, ai do të dorëzohej vullnetarisht dhe këtë e inkurajon ta bëjë gjithsecili që do të prekej me këtë rast.

“Vullnetarisht. Me rastin e parë që do të kisha marrë lajmin për diçka të tillë, do të dorëzohesha”, tha ai.

Deputeti i PDK-së komentoi edhe nismën e ish-kryetarit të tij në PDK, Hashim Thaçi – tash nga pozita e të parit të shteti – për reformën zgjedhore. Ai e sheh si të arsyeshme iniciativën e tillë dhe nuk mendon se kjo po bëhet për zvarritje të proceseve.

“Gati se janë pjekur kushtet që të fillojmë me një reformë zgjedhore. Nuk do të thotë që zgjedhjet janë afër. Ju e dinin që një tentim për të reformuar ka qenë qysh nga 2011-ta. Kishte filluar atëherë, por nuk u pat përmbyll. Nuk besoj se presidenti krijon tema të tilla për të zvarritur proceset”, tha ai.

Reçica po ashtu foli për numrin e veteranëve. Ai nuk u pajtua as me shifrën 48 mijë sa e pretendojnë statusin e veteranit, e as me 25 mijë sa ishin regjistruar pas luftës.

Shpërndaje në: