Rritet numri i të miturve të keqtrajtuar seksualisht

Rritet numri i të miturve të keqtrajtuar seksualisht

Kërcënimi ose ushtrimi i dhunës dhe përfitimi nga situatat kur njerëzit janë të pambrojtur, me qëllim të kryerjes se marrëdhënieve seksuale, ende është në nivel shqetësues në Kosovë. Dhunën seksuale, ku përfshihet sulmi seksual, abuzimi seksual dhe përdhunimi, në vendin tonë statistikat e tregojnë se e kanë përjetuar kategori dhe grupmosha të ndryshme, që nga të miturit e deri te personat me aftësi të kufizuar mendore, emocionale ose me paaftësi mendore.

Shpërndaje në: