Sa orë gjumë ju nevojiten sipas moshës?

Periskopi.com Shëndeti

Zakonisht, njerëzit mendojnë se 7-8 orë gjumë është mjaftueshëm, por nuk po flasim për këtë.

Gjumi është një pjesë integrale e jetës sonë. Nuk ka asgjë më të mirë se të shtrihesh në krevat pas një dite të lodhshme pune.

Nëse truri dhe trupi juaj nuk furnizohen mjaftueshëm me gjumë, risku për të zhvilluar këto sëmundje është shumë i lartë:
– Lodhje
– Depresion
– Ndryshime të funksionit të hormoneve
– Sëmundje kardiovaskulare
– Probleme optike
– Diabet

Por sa orë na nevojiten për të bërë një gjumë të mirë?

Shkencëtarët kanë zbuluar lidhjen midis moshës dhe orëve që nevojiten për një gjumë të mirë.
0-3 muajsh: 14-17 orë
4-11 muajsh: 12-15 orë
1-2 vjeç: 11-14 orë
3-5 vjeç: 10-13 orë
6-13 vjeç: 9-11 orë
14-17 vjeç: 8-10 orë
18-25 vjeç: 7-9 orë
26-64 vjeç: 7-9 orë
65+ vjeç: 7-8 orë

Shpërndaje në: