Seksi më i mirë bëhet të dielave në mëngjes

Seksi më i mirë bëhet të dielave në mëngjes

Nga të gjitha ditët e javës, shumë çifte pajtohen që ora 9 e mëngjesit të së dielës është koha e përsosur për të bërë seks, sipas një studimi të ri.

Ndërsa, e marta në orën 9 të mbrëmjes është mundësia më pak e dëshirueshme për intimitet, sipas një sondazhi me 2 mijë persona të rritur.

Të shtunat para mesditës dhe para gjumit dolën në krye si koha më e popullarizuar, duke përbërë tre nga pesë ditët kryesore për të bërë seks në përgjithësi, por të anketuarit e gjetën të dielën si më idealen.

Seksi i mëngjesit gjithashtu ka përfitime shëndetësore, shkruan The Social Man.

Hulumtimet kanë treguar se seksi në mëngjes vepron në mënyrë të ngjashme me një vitaminë të përditshme, duke forcuar sistemin tuaj imunitar, duke rritur nivelet e IgA, një antitrup që mbron trupin tuaj kundër infeksionit.

Përveç mbrojtjes nga sëmundja, ata që zgjedhin të bëjnë seks në mëngjes gjithashtu përjetojnë një lidhje më të ngushtë me personin e tyre të rëndësishëm gjatë gjithë ditës për shkak të përmbytjes së oksitocinës në tru.

Seksi i mëngjesit i ndihmon meshkujt të qëndrojnë më gjatë në shtrat sesa zakonisht, pasi nivelet e testosteronit të një mashkulli janë më të larta në fillim të ditës sepse gjumi i jep energji.

Meshkujt gjithashtu janë më të brishtë në mëngjes dhe kanë më pak të ngjarë të bien viktima të derdhjes së parakohshme.

Shpërndaje në: