Shala e akuzon në sy bordin e ZRRE’së se u ndikuan nga Qeveria Kurti në raportin për rrymën

Periskopi.com Lajme

Një debat i ashpër po zhvillohet në mbledhjen e komisionit Parlamentar për energjinë, ku në pyetje po merret vordi i ZRRE’së, transmeton Periskopi.

Deputeti i PDK’së, Ferat Shala i ka akuzuar ata për raport të ndikuar nga qeveria.

Kjo krizë është e jashtëzakonshme dhe nuk ka ndodh asnjëherë. Në raporte është thënë se kjo rritje është enrome për konsumatorët.

‘Kemi një ndërhyjrje të Qeverisë, rekomandim?’, Ferat Sala.

‘’A mundet ZRRE me na pru një raport të pandikuar, real, pa ndikimin e Qeverisë, pa suportimin e 75 milionëshit. Pastaj ish lajmëru Qeverisa, Parlamenti. Nuk e kemi raportin e pavarur, real dhe shkencor, pa ndikim e planifim’’, ka thënë Shala.

‘’Nuk e kemi një raport të ZRRE të pandikuar.

‘’Sipas vlerësimit tënd, ndoshta nuk është i pavarur, por jemi mundu me sjell vlerëim cilësor. Është profesional nga stafi i ZRRE’së. Edhe qeveria në të kaluarën ka të drejtë të cojë komentet profesionale, ia ktheu njëri anëtar i bordit të ZRRE’së.

‘’Qysh i kanë cu paraprakisht komentet hala pa dalë raporti’’, ia ktheu Shala./PERISKOPI/