ShBA-ja paralajmëron sanksione të reja ndaj vendeve të Ballkanit Perëndimor

ShBA-ja paralajmëron sanksione të reja ndaj vendeve të Ballkanit Perëndimor

“Një nga qëllimet tona kur bëhet fjalë për Ballkanin Perëndimor, është të punojmë me qeveritë dhe të punojmë me njerëzit e rajonit me synimin për të hequr dhe çrrënjosur korrupsionin”, tha Price për The Pavlovic Today.

Price vuri në dukje se sanksionet janë “një mjet i rëndësishëm” për të trajtuar korrupsionin në Ballkanin Perëndimor.

“Sanksionet do të mbeten një mjet i rëndësishëm, jo ​​mjeti i vetëm, por një mjet i rëndësishëm kur bëhet fjalë për rajonin dhe kur bëhet fjalë për qëllimin tonë, qëllimin që ndajmë me qeveritë dhe njerëzit në rajon për çrrënjosjen e korrupsionit”, shtoi ai.

Departamenti amerikan i Thesarit i ka vënë sanksione Prokurores së Shtetit në Bosnje-Hercegovinë, Diana Kajmakoviq.

Ambasada amerikane në Bosnje Hercegovinë, ka thënë se ka ardhur koha që “Bosnja të pastrojë shtëpinë e vet”.

Shpërndaje në: